Η φιλοσοφία μας

Στο «Μεθοδικό» Φροντιστήριο, ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μαθητή. Κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες του, αφ’ ενός ως μαθητή και αφ’ ετέρου ως εφήβου, βρίσκουμε τον τρόπο να τον κατευθύνουμε ώστε το διάβασμά του να είναι αποδοτικό και ουσιώδες. Δεν επιδιώκουμε να μετατρέψουμε τον μαθητή σε μηχανή διαβάσματος, έναν άνθρωπο που θα μελετάει νυχθημερόν και θα είναι αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Του μαθαίνουμε να εργάζεται αποδοτικά, να μην αναλώνεται σε άσκοπες περιπλανήσεις, να αποκτήσει σωστή σχέση με το αντικείμενο της μελέτης . Προς το σκοπό αυτό:

Symbol_-_Check.pngΤο φροντιστήριο...

Λειτουργεί με τμήματα ομοιογενή και ολιγομελή, με προγράμματα σπουδών για όλα τα μαθήματα, δίνοντας βάση σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων. 

Symbol_-_Check.pngΟι καθηγητές...

Το επιστημονικά καταρτισμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και το αυστηρό πρόγραμμα του φροντιστηρίου, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Symbol_-_Check.pngΟι εξετάσεις...

Για την επιτυχία ενός μαθητή στις εξετάσεις για τις Ανώτατες Σχολές δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο. Χρειάζεται κοινό μυαλό και μεθοδική προσπάθεια ώστε να αποκτήσει οργανωμένες γνώσεις με σωστή δομή. Η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία ενισχύει τον μαθητή και τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση.

Symbol_-_Check.pngΟι μαθητές...

Στο άνετο, φιλικό περιβάλλον του φροντιστηρίου, το μάθημα γίνεται ευχάριστο και αποδοτικό. Στα ολιγομελή τμήματα παρέχεται η δυνατότητα να εντοπισθούν  οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες του κάθε παιδιού, να ενισχυθούν οι δυνατότητές του και να αντιμετωπιστούν τα κενά και οι αδυναμίες του.

Symbol_-_Check.pngΟι γονείς ...

Είναι γεγονός ότι η συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων είναι πολύ σημαντική για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η ενημέρωση για τις επιδόσεις των παιδιών, οι συχνές συγκεντρώσεις γονέων με στόχο την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία, δίνουν τη δυνατότητα στην οικογένεια να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του μαθητή και να την ενισχύει όσο το δυνατόν καλύτερα.